Atelier in de kijker: Schilderkunst

Het schooljaar is opnieuw uit de startbokken geschoten, en daarom elke week een ander atelier in de kijker. Deze week het atelier Schilderkunst, onder leiding van Ann Verbouwe, Natacha Dimovska en Gery Desmet.

Schilderen is kijken,

In de uitdagende en stimulerende sfeer van het schilderatelier kan je je schildersblik ontwikkelen en het plezier van het vormgeven met verf ontdekken. Je kan er je technische vaardigheden op punt stellen en met een persoonlijke begeleiding tot een eigen visie komen.

Onderwerpen als stilleven en menselijk figuur leren je de werkelijkheid weergeven maar anderzijds krijg je ook opdrachten die je uitnodigen om te experimenteren met materiaal, inhoud, vorm, expressie en abstractie. Kijken naar kunst en bezoeken van tentoonstellingen prikkelen je verbeelding en vergroten je venster op de kunstwereld.

Je krijgt tijd en ruimte om stapsgewijs je inzichten en uitdrukkingsmogelijkheden te vergroten zodat je uiteindelijk in staat bent je eigen parcours uit te stippelen.